Masaža

MASAŽA

Masaža je terapija dodirom prevedeno sa arapske reči “Massa” i predstavlja najjednostavniji tip lečenja “Masaža je pola zdravlja”. Za čoveka je dodir suštinska važnost jer predstavlja sigurnost, toplinu, zadovoljastvo, ugodnosti i pre svega masažom vraćamo životnu snagu i energiju.

Image

RELAX MASAŽA

je ručna masaža blagim dodirom koja pruža opuštanje organizma i osveženje protoka energije. Njen cilj je podizanje opšteg zdravstvenog stanja jer vrši prevenciju stresa i premora kao i relaksaciju mišića. Može se praktikovati na celom telu i jedina se može primeniti kod upaljenih mesta u kombinaciji sa hladnim gelovima kao neinvazivna masaža.

Image

TERAPEUTSKA MASAŽA

je ručna masaža koja ima zadatak da otkloni napetost u mišićima (spazam), najčešće se koristi na nogama, leđnom,ramenom I vratnom delu. Ovom masažom se otklanjaju tkzv. “Kvržice ili Čvorići” poznate kao Miogeloze (tačke okidanja) odnosno sinonim za tvrdoću mišića. Ova tvrdoća mišića je bolest sadašnje civilizacije I nastaje usled konstantne napetosti I stresa u odsustvu fizičke aktivnosti, pogađa gotovo sve ljude u nekom trenutku života.

Image

SPORTSKA MASAŽA

je posvećena sportistima i rekreativcima u cilju sprečavanja neželjenih posledica usled fizičkih napora podstičući poboljšanje cirkulacije pre ili nakon napora. Tokom intezivnog napora mišići se ne stignu dovoljno brzo prokrviti i tada dolazi do skupljanja mlečne kisleine (laktata).
Pokreti su u ovom tipu masaže jači i dublji I tretiraju se specifične regije vezane za sam sport. Često se kod rekreativaca dešava da se bave sportom bez ikakve prethodne pripreme, često rizikujući da ne zagrejanim i nespremnim organizmom izazovu nekakvo oštećenje tetiva i mišića te je ovaj vid terapije za njih jako značajan.

Image

REFLEKSOLOGIJA

Ili refloksoterapija je terapeutska metoda stimulisanja određenih refleksnih zona koje su povezane sa određenim unutrašnjim organima u cilju poboljšanja rada organa i organizma.Takođe ovom metodom se mogu okvirno najčešće na stopalima odrediti neka blaža disfunkcija organizma.

Image

VENTUZE

(Cupping) je tretman čašama i spada u drevne tehnike masaže i deo je kineske tradicionalne medicine. Ventuze spadaju u efikasnu terapeutsku masažu jer vacuum koji izaziva čaša pospešuje aplikaciju ulja. Prodorom različitih ulja u dubinu kože postižu se određeni željeni efekti.

Ovom metodom se može osim vakumiranja na određenoj poziciji raditi i masaža prevlačenjem ventuze preko masažne regije, izdižući kožu pospešuje se cirkulacija krvi i bolji protok limfe čak i odvođenje toksina koji se nagomila na površini kože.

Image

VULKANSKO KAMENJE

(Hot,Cold Stone) je specijalna vrsta masaže toplim ili hladnim kamenjem. Ovo je vrlo ugodna i relaksirajuća masaža u cilju opuštanja mišića, poboljšanja cirkulacije i opuštanja stresa. Najčešće se koristi masaža toplim kamenjem jer kamen svojom glatkošću I toplotom vrhunski deluje na opuštanje mišića, crni vulkanski kamen jako dobro upija I zadržava toplotu.

Image

ANTICELULIT MASAŽA

je masaža sa ciljem razbijanja masnih ćelija u sprezi sa jakim i brzim pokretima, kod nas u salonu koristimo specijalna ulja za masažu na bazi Bršljena.U ovim tretmanima Bršljen ima namenu uklanjanja površinskih masnih naslaga i celulita. Ovom metodom masaže pospešujemo mikro cirkulaciju i drenažu suvišne tečnosti.

Image

ANTICELULIT MASAŽA 2

je ručna masaža nakon koje se na kožu nakon masaže stavlja samozagrevajuća krema namenjena tretmanu celulita i lokalizovane masnoće gde se deo tela umotava u foliju kako bi se pojačalo dejstvo same kreme. Krema stimuliše cirkulaciju širenjem krvnih sudova i stvaranjem crvenila na tretiranoj koži, omogućavajući bolje prodiranje aktivnih sastojaka kao i razbijanje nakupljenih toksina.

Image
© 2023 M&M Be­a­uty Te­am. All Rights.